Henkilökohtainen avustaja

Asiakkaat

Henkilökohtaisen avun asiakkaat ovat vanhuksia tai vammaisia, jotka eivät pysty ikänsä tai vammansa johdosta tekemään kaikkia arjen asioita itse vaan tarvitsevat tukea, esim. asioilla käynnissä ja kodin erilaisissa askareissa tai kaipaavat ihan vain seuraa ja läsnäoloa.

Henkilökohtaisena avustajana sinulla on oma tai omat tutut asiakkaat, joiden luona käyt. Palvelulupauksiimme asiakkaille kuuluu aina tutut avustajat, joten emme lähetä sinua kylmiltään joka kerta uudelle asiakkaalle.

Työtehtävät

Työtehtävät pitävät sisällään ei-hoidollista avun tarvitsijoiden avustamista erilaisissa arjen askareissa. Avun tarvitsijat opastavat itse tarpeissaan ja yleisesti ottaen tehtävät ovat esim. asioilla käyntien avustamista, kaupassa käyntiä, kodin erilaiset askareet kuten perus siisteydestä huolehtiminen (ei suursiivouksia), ruuan laitto, seurustelu ja muut vastaavat tehtävät.

Työajat

Töitä voit tehdä meillä oman valintasi, kykysi ja jaksamisesi mukaan.

Voit osallistua yhden asiakkaan pientiimiin, tehden töitä vain muutaman tunnin kuukaudessa. Voit osallistua useamman asiakkaan pientiimiin tehden töitä valitsemasi määrän kuukaudessa. Voit halutessasi ottaa haltuusi yhden asiakkaan kaikki käynnit tai voit ottaa haltuusi kahden tai useamman asiakkaan kaikki käynnit, jolloin sitoudut työhön asiakkaasi tai asiakkaidesi tarpeiden mukaan. Tällöin me tuuraamme esim. lomien ja muiden vapaiden ajan. Ja jos jaksamista ja halua riittää, voit tehdä meillä vaikka täyttä päivää.

Vanhuuseläkkeellä ja osittaisella vanhuuseläkkeellä voit tehdä työtä niin paljon kuin jaksat, ilman että se vaikuttaa maksussa olevaan bruttoeläkkeeseesi.

Jos taas saat päivärahaa Kelasta tai liitosta, osa-aikatyö meillä ei poista kokonaan mahdollisia saamiasi Kelan tai liiton/työttömyskassan päivärahoja. Tällaisessa tapauksessa saat soviteltua päivärahaa, josta voit lukea tarkemmin esim. Kelan tai YTK:n sivuilta.

https://www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus
https://ytk.fi/ohjeet-ja-tuki/tietopankki/osa-aikatyo/kuinka-paljon-soviteltua-paivarahaa-maksetaan-

Keitä etsimme

Haemme nuoria ja vanhempia, eläkeläisia ja opiskelijoita, hoiva-alalle koulutettuja ja kouluttamattomia.

Työ sopii hyvin esim. eläkeläisille, jotka hakevat tekemistä ja seuraa sekä lisäansioita eläkkeensä lisäksi. Työssäkäyville jotka hakevat lisäansioita, työttömille, jotka kaipaavat päiviinsä mielekästä tekemistä sekä opiskelijoille.

Tärkeintä on kiireetön läsnäolo, empatiakyky, halu auttaa avun tarvitsijoita sekä mahdollisuus auttaa erilaisissa arjen askareissa.

Lisätietoa

Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro tilanteesi niin käydään läpi mitä ja miten voisit olla avun tarvitsijoillemme avuksi.

Lisätietoja: Tuija Hartikainen, tuija.hartikainen(a)iitupalvelut.fi, 050 537 7366